Vår historie

Etablert i 2008

Unaas Cycling ble etablert i 2008. Før den tid, hadde både Emil og Espen konkurrert mer eller mindre aktivt på sykkel og i idrett generelt. I 2006 flyttet Emil til Kina for å studere, og begynte etter hvert å jobbe for et skandinavisk sportseventbyrå som arbeidet med å etablere skandinaviske idretter som ski og sykkel i Kina. Under oppholdet syklet Emil for et kinesisk sykkellag og kom slik i kontakt med en rekke sykkelfabrikker. Under oppholdet lærte han seg også å snakke kinesisk, noe som senere har vært til stor fordel for bedriften.

Bakgrunn fra industridesign

Samtidig studerte Espen økonomi og ledelse på Handelshøgskolen BI, og tok etterpå en mastergrad i produkt- og industridesign ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Som en del av masteroppgaven sin, utviklet Espen bedriftens første hjulsett.

Valgte å satset på fulltid i 2011

I 2008 fant vi ut at vi sammen hadde stor kunnskap og et felles ønske om å skape noe nytt innen sykkelbransjen. Frem til 2011 baserte vi driften av selskapet på utvikling og salg av high-end hjulsett til landevei og terrengsykkel, og salg av teambekledning til sykkelklubber. I 2011 begynte vi også å selge konkurransesykler fra Argon 18, og gikk fra små "garasjelokaler" til å åpne showroom og verksted i Oslo. Etter hvert ble det butikk og et enda større verksted og lager.

Hjulene tok raskt topplasseringer nasjonalt og internasjonalt

I løpet av de siste årene har Unaas-hjul deltatt  i terreng, triatlon og landeveis-VM, vunnet Birkebeinerrittet, kjørt inn til topplasseringer i tempo-VM, satt norske rekorder i VM i triatlon og vunnet internasjonale UCI-ritt - for å nevne noe. Det er en imponerende merittliste som vi er stolte av!

Ny storsatsning fra 2017

Nå i 2017 utvidet vi igjen virksomheten vår. Vi drifter nå Maridalen sykkelverksted som er en ren sykkelbutikk i Frysja, og i februar åpnet vi et nytt lokale på Grünerløkka der vi utvikler våre high-end hjulsett. Vi er nå en ledende produsent av high-end hjulsett i Nord-Europa, og vi satser på å nå nye markedet med våre nye produkter. Fremtiden er virkelig spennende for oss!  

Kontakt oss gjerne om du lurer du på noe om våre produkter! 

Emil under et ritt da han syklet aktivt i Kina i 2008.

En av de første artiklene skrevet om oss i norsk sykkelmedia i 2010. Dette var i bladet "På-Hjul"

Vår første nettside hvor du kunne bestille våre produkter lanserte vi i 2010


 

Vi har holdt mekkekurs og foredrag om alt fra aerodynamikk til ernæring. Her er et bilde fra en klubbkveld i 2013.

På fabrikkbesøk hos en karbonprodusent i 2015. Vi ser på ulike testmetoder for karbonfiber.

Vi drev i tre år et semi-proffsykkellag på Continentalinvå. Bildet er etter at laget tok seier i det svenske mesterskapet i 2014.

I 2015 var vi på sykkelcamp med sykkellegenden Cadel Evans. Han ga oss mange tips og hadde mange erfaringer å dele om hjul og ulike byggeteknikker.  

Åpningen av vårt nye lokale på Grünerløkka i 2017.